- 200 g mąki
- szczypta soli
- 1/3 łyżeczki sody
- 100 g chłodnego masła
- 40 g light muscovado
- 40 g cukru
- 1 jajko
- 100 g białej czekolady, posiekanej na drobne kawałeczki
- 100 g gorzkiej czekolady, posiekanej na drobne kawałeczki
Piekarnik nagrzać na 160 stopni.
Mąkę, sól i sodę wymieszać w miseczce, odstawić.
Masło utrzeć z cukrami na puszystą masę. Dodać jajko, zmiksować.
Wsypać suche składniki, dokładnie wymieszać. Wsypać posiekane czekolady, rozprowadzić w masie.
Na blaszce, na papierze do pieczenia, układać ciasteczka, uformowane z jednej łyżki masy.
Piec przez 15 minut, do lekkiego zrumieniania brzegów (nie należy piec ich zbyt długo, gdyż będą twarde).
- szczypta soli
- 1/3 łyżeczki sody
- 100 g chłodnego masła
- 40 g light muscovado
- 40 g cukru
- 1 jajko
- 100 g białej czekolady, posiekanej na drobne kawałeczki
- 100 g gorzkiej czekolady, posiekanej na drobne kawałeczki
Piekarnik nagrzać na 160 stopni.
Mąkę, sól i sodę wymieszać w miseczce, odstawić.
Masło utrzeć z cukrami na puszystą masę. Dodać jajko, zmiksować.
Wsypać suche składniki, dokładnie wymieszać. Wsypać posiekane czekolady, rozprowadzić w masie.
Na blaszce, na papierze do pieczenia, układać ciasteczka, uformowane z jednej łyżki masy.
Piec przez 15 minut, do lekkiego zrumieniania brzegów (nie należy piec ich zbyt długo, gdyż będą twarde).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz